واکنش حشد الشعبی به تخلیه مقرهایش به دنبال تشدید تنش میان آمریکا و ایران صدور بیانیه مشترک پیمان مکه در استانبول / جزییات یک نفتکش در تنگه هرمز هدف پرتابه ناشناس قرار گرفت ارتش یمن تحرکات نظامی عربستان برای آغاز جنگ زمینی را ناکام گذاشت اوج وقاحت ترامپ: نفت ونزوئلا هدیه به مردم آمریکاست! افشای جزئیات تجارت ترامپ در بحبوحه جنگ تروریستی علیه ایران تنگه هرمز یقه صهیونیست‌ها را گرفت؛ سوخت در اسرائیل گران شد اعتراف رسانه عبری: فقط حمله هوایی انجام دادیم و دیگر هیچ اضطراب و بی‌پولی جنگ ترامپ علیه ایران در خانه‌های نظامیان آمریکایی طالبان: امنیت مرزها تأمین است کشورهای منطقه نگران نباشند هشدار شدید فرماندهان ارشد آمریکا به هگست درباره ادامه جنگ علیه ایران حماس: تروریسم شهرک‌نشینان با حمایت مستقیم نتانیاهو ادامه دارد شیخ نعیم قاسم: شکست اسرائیل در سه جنگ به دلیل پایداری مردم بود روسیه: هرگز از سلاح هسته‌ای به‌عنوان ابزار ارعاب استفاده نمی‌کنیم سفیر آمریکا گزافه‌گویی ضدایرانی وزیر خزانه‌داری را تکرار کرد آمریکا دنبال مالکیت میادین نفتی ونزوئلا/غارت 90 میلیارد بشکه نفت مفت

«بمب کثیف» اوکراین، روی میزکارشناسان آژانس اطلاعات روسیه

«بمب کثیف» اوکراین، روی میزکارشناسان آژانس اطلاعات روسیه روسیه از ریاست شورای امنیت سازمان ملل درخواست کرده تا تحقیقات بین المللی درباره فعالیت‌های بیولوژیکی نظامی آمریکا در خاک اوکراین را آغاز کند و نماینده چین در سازمان ملل هم تاکید کرده که اطلاعات مسکو در این رابطه مستحق توجه دقیق جامعه جهانی است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۰۶ آبان ۱۴۰۱ - 2022 October 28
کد خبر: ۱۵۶۳۸۹

به گزارش راهبرد معاصر، آژانس بین المللی انرژی اتمی نتیجه راستی آزمایی اطلاعات مربوط به "بمب کثیف" در اوکراین را به اطلاع عموم خواهد رساند.

"رافائل گروسی"، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بامداد امروز، جمعه، در جمع خبرنگاران اعلام کرد که کارشناسان این سازمان تا چند روز دیگر وارد اوکراین می‌شوند تا اطلاعات مقامات روسیه در رابطه با امکان فراهم سازی یک اقدام تحریک‌آمیز با استفاده «بمب کثیف» از سوی کی‌یف را مورد بررسی قرار دهند. به گفته وی، پس از تکمیل بررسی‌ها، آژانس نتایج را ارزیابی کرده و یافته‌های خود را مطابق با شیوه‌های حفاظتی استاندارد خود به شورای حکام آژانس و بلافاصله پس از آن به عموم مردم ارائه خواهد کرد.

گروسی گفت: «ما قصد داریم برای تعیین اینکه آیا سوخت هسته‌ای در چند تأسیسات اوکراین تحت پردازش اضافی قرار گرفته است یا خیر، تحقیقاتی انجام دهیم و چند روزی برای نتیجه‌گیری در این باره مورد نیاز است.»

وی یادآور شد که کارشناسان آژانس تنها از مکان‌هایی بازدید می‌کنند که طبق اطلاعات یک مقام عالی رتبه روسیه در خصوص استفاده احتمالی از مواد هسته‌ای ممکن است مقدمات ساخت یک «بمب کثیف» در آن‌ها انجام شده باشد.

رافائل گروسی همچنین یادآور شد که گزارش مربوط به امکان تولید «بمب کثیف» در اوکراین در یک نشست غیرعلنی به شورای امنیت سازمان ملل ارائه خواهد کرد. به گفته وی، بازرسان آژانس یک ماه پیش از یکی از شرکت‌های هسته‌ای مذکور در اوکراین بازدید کرده و هیچ نشانه‌ای از کار به روی «بمب کثیف» در آنجا پیدا نکردند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز گذشته نیز تاکید کرد که او به گفت‌وگوی دائمی با دو طرف روسی و اوکراینی درباره وضعیت احتمالی ساخت «بمب کثیف» توسط کی‌یف ادامه می‌دهد.

در همین رابطه، واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل نیز بامداد امروز، جمعه یادآور شد که این کشور در نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل موضوع مکان ساخت "بمب کثیف" توسط کی‌یف برای استفاده در اوکراین و سپس متهم کردن طرف روسی را مطرح کرده است.

به گفته وی، دیپلماتهای روسی به گروسی هشدار دادند که کی‌یف ممکن است نه تنها در تأسیساتی که کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی قصد بازدید از آنها را دارند، بلکه در جایی دیگر "بمب کثیف" تولید کند.

این دیپلمات روس افزود، در عین حال هیئت‌های کشورهای غربی نیز در نشست شورای امنیت با نادیده گرفتن عواقب احتمالی چنین روند اوضاعی، همچنان به ترویج «روایت معمول خود درباره آماده‌سازی یک عملیات زیر پرچم دروغین توسط روسیه» ادامه دادند. وی افزود: «مسلماً خوشحال خواهیم شد که اشتباه کرده باشیم، اما نمی‌توان چنین احتمالی را نادیده گرفت که خطر بسیار جدی هستند و ممکن است عواقب بسیار ناخوشایندی را به دنبال داشته باشند.»/ تسنیم

ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار